پذیرش 09383896476
تلفن تماس دکتر صادقپور جراح قلب جهت مشاوره : 09383896476
چنانچه بيمار دچار سکته قلبي ( اِم آي ) بشود ممکن است بعد از سکته يکسري مشکلات و يا نارسايي در قلب او به وجود بيايد. برخي از بيماران که دچار سکته قلبي (آنفارکتوس ) ميشوند ، به علت آسيب ديدگي هاي ناشي از سکته ، يعني نرسيدن خون به قسمتهايي از قلب که در اثر سکته اتفاق مي افتد بيماريهاي ديگري در آنها بروز ميکند. اين بيماريها بسته به نوع سکته و ميزان آسيب آن متفاوتند و زمان بروز آنها نيز در بيماران با شرايط يکسان ممکن است متفاوت باشد.
مانند :
اين بيماري به علت پارگي حاد ديواره بين دو بطن قلب ( سپتوم ) بدنبال سکته قلبي ايجاد ميشود. به پارگي يا حفره روي ديواره بين دو بطن قلب " وي اس دي " يا سوراخ ديواره بين دو بطن گفته ميشود. بيماراني که بعد از سکته دچار اين عارضه ميشوند نياز به عمل جراحي خواهند داشت . جراح پس از باز کردن قلب بيمار، روي سوراخ ايجاد شده را با يک وصله مخصوص ميبندد. وجود سوراخ يا حفره در ديواره بين دو بطن باعث ميشود تا خون مستقيم از بطن چپ به بطن راست وارد شود و مشکلات زيادي را براي بيمار به وجود آورد. اين عارضه پس از سکته قلبي باعث وخامت حال عمومي بيمار شده و در صورت عدم درمان به موقع بسيار خطرناک و در بسياري از موارد کشنده ميباشد. لذا تشخيص سريع و بموقع و درمان بموقع آن ميتواند جان گروهي از بيماران را نجات دهد. پس از تشخيص و اقدامات اوليه و احياء بيمار و در صورت لزوم ، استفاده از وسائل کمکي قلب مانند دارو و بالون پمپ بيمار کانديد عمل جراحي ميشود. زمان عمل بر حسب وضعيت حال بيمار و
ميزان شانت ( خون عبوري ) ناشي از سوراخ بوجود آمده که بستگي به اندازه سوراخ ايجاد شده دارد تعيين ميگردد.
يکي ديگر از بيماريهاي شايعي که پس از سکته قلبي ممکن است بروز کند نارسايي دريچه ميترال ميباشد.
به دنبال سکته قلبي قسمتي از ديواره قلب که دچار ايسکمي و نکروز شده ممکن است دچار انوريسم بشود. انوريسم بطن چپ عبارت است از :
بيمار EF بيرونزدگي ديواره بطني که اين حالت باعث ميشود شکل بطن چپ تغيير کرده و پايين بيايد . اين ناحيه آنوريسمال ممکن است بدون حرکت و انقباض " اَکينيتيک " ويا با حرکات متضاد با عضلات قلبي " ديسکنيتيک " باشد.حالت دوم باعث وخيمتر شدن کارکرد قلب ميشود. تشخيص و درمان به موقع اين ضايعه براي بهبود و نجات جان بيمار ضروري ميباشد.
ممکن است به دليل وسعت منطقه ايسکمي و نکروز متعاقب گرفتگي عروق کرونر يک سکته وسيعي در عضله قلب اتفاق بيافتد و به دليل وسعت منطقه نکروز ، قلب پاره شود.در اثر اين اتفاق مقداري خون از حفرات قلبي خارج شده و وارد فضاي پريکارد ميشود . به دنبال اين اتفاق بيمار دچار شوک کارديوژن شده و اکثر اين بيماران فوت ميشوند. تشخيص و درمان سريع ممکن است جان تعدادي از بيماران را نجات دهد.